Glaskeuze en mogelijkheden

De keuzes en mogelijkheden van glas zijn oneindig.

Van dubbel tot driedubbel, van zonwerend tot akkoestisch, van Figuurglas bv gezandstraald tot Monumentenglas,….

U vraagt, wij bieden aan !

Wij werken standaard met dubbel isolerende hoogrendementsbeglazing met k-waarde 1.1 of 1.0.

Echter naargelang de gewenste Uw-waarde van uw raam kan met de dikte van het profiel, ook de dikte van het glas aangepast worden. Zo kunnen we voor laag energie en passief ramen driedubbel glas aanbieden met k-waarde 0.6 en 0.5.

Wenst u daarbij zwarte afstandhouders ipv aluminiumkleur of Warm Edge afstandhouders…. alles kan !

Hoogrendementsbeglazing (HR-glas)

  • Dubbel glas met transparante, warmtereflecterende metaalcoating op binnenkant van het raam.
  • Metaallaag houdt warmte binnen, maar houdt zonnestralen niet tegen.
  • Voor een optimale isolatie wordt de spouw van HR-glas opgevuld met argongas in plaats van met lucht.

Driedubbele beglazing

  • Vooral in lage energiewoningen of passiefhuizen.
  • Af te raden in oude woningen omdat het glas thermisch beter presteert dan de slecht geïsoleerde muren. Hierdoor kan condensatie zich afzetten op de koudere muren met schimmelvorming tot gevolg.
  • De beglazing heeft een U-waarde van ongeveer 0,5 W/m²K.

Zonwerend glas is in de massa gekleurd isolatieglas, of isolatieglas voorzien van een zonwerende coating. Hiermee wordt de hoeveelheid binnentredende zonne-energie beïnvloed. Het grote scala aan kleuren en het spiegelend effect van zonwerend glas bieden de architect de mogelijkheid het uiterlijk van een gebouw te verfraaien en naar eigen smaak vorm te geven. Dit glas is te combineren met een warmtereflecterend binnenblad om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR++ glas, te verkrijgen.

Omdat glas tot de zwakke schakels in de geluidsisolatieketen behoort, moet juist aan de keuze van het glas bijzondere aandacht worden besteed. Bij normaal isolatieglas bedraagt de geluidsisolatiewaarde circa 28 dB. Deze isolatie is onvoldoende voor gebouwen die zijn gelegen in verkeersintensieve omgevingen.Wij kunnen u verschillende soorten geluidswerende isolatieglas aanbieden naargelang de ligging en situatie waarin u meer geluidsisolatiewaarde nodig acht.

Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas met figuren zoals ribbels, bobbels, bamboemotief e.d. Figuurglas wordt gefabriceerd door het nog niet hard geworden glas tussen twee walsen met de gewenste figuren te leiden; de walsen fungeren als drukmallen. Standaard figuurglas is enkel glas en is dus niet geschikt om te gebruiken in een situatie waarbij het glas een scheiding vormt tussen binnen en buiten. In een dergelijk geval wordt het gecombineerd met gewoon floatglas tot dubbel en driedubbel glas.

Glassoorten

Contacteer ons

Aarzel niet ons te contacteren voor een gratis offerte!

Neem contact op

GRATIS OFFERTE